BP ugrožen zbog sankcija Rusiji

Britanska naftna kompanija BP saopštila je da bi nove sankcije Rusiji i naftnoj kompaniji Rosnjeft, čiji je akcionar, mogle da negativno utiču na poslovanje.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 29.07.2014.

13:51

Default images

"Ako se uvedu nove međunarodne sankcije Rosnjeftu ili Rusiji, to može da ima značajan negativan uticaj na naše odnose s Rosnjeftom i naše investicije u toj kompaniji, kao i na naše strateške poslovne ciljeve u toj zemlji", navodi se u saopštenju BP-a.

Britanska naftna kompanija dodaje da bi nove sankcije uticale na njeno finansijsko stanje i rezultate poslovanja. Britiš petroleum poseduje 19,75 odsto Rosnjefta, čiji je glavni akcionar ruska država.

Ambasadori 28 zemalja članica Evropske unije u Briselu odlučuju o širim sankcijama Rusiji koje se odnose, između ostalog, na pristup finansijskim tržištima i prodaju oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: