"Krastavac" od 650 miliona funti

Londonski "Krastavac", jedno od najprepoznatljivijih zdanja britanske prestonice, uskoro će dobiti novog vlasnika, a cena je oko 650 miliona funti.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

13:49

Default images

Prema najavama, moderni neboder od 40 spratova i 180 metara star deset godina verovatno će preći u ruke nekog bogataša ili fonda iz Azije ili Bliskog istoka.

Za prodaju poslovnog prostora površine 46.900kvm zadužene su kompanije "Sevils" i "Dilojt ril estejt", uskoro počinje kampanja i postavljanje sajta, a navodno već ima nekoliko "veoma zainteresovanih stranaka".

"Očekujemo da pregovore završimo do početka oktobra. Zgrada je u zaista odličnom stanju", rekao je Stiven Daun, šef odeljenja za centralni London u "Sevilsu".

Iz "Dilojta" su saopštili da suvlasnici "Krastavca", investiciona banka iz Mejfera i nemački investitor "IVG imobilijen", "naišli na probleme sa kursom, a ne na probleme vezane za tržište nekretnina".

Foto: Flickr / Harshil Shah

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: