Profit Pume iznad očekivanja

Nemački proizvođač sportske opreme Puma poslovao je u drugom kvartalu uz pad operativnog profita, koji je, kako kažu iz kompanije, ipak manji od očekivanog.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

13:17

Default images

Profit je bio takav zahvaljujući lansiranju novih proizvoda.

Zarada, pre troškova oporezivanja i kamata, opala je u drugom tromesečju za 60 odsto, na 12,6 miliona evra, dok su analitičari u proseku očekivali da će ona iznositi 10,2 miliona evra, prenosi njujorška agencija Blumberg.

Prihodi kompanije su u posmatranom periodu, zaključno sa junom, porasli 0,6 odsto, izuzimajući efekte valutnih kolebanja, dok su na godišnjem nivou smanjeni za 5,8 odsto, na 652,2 miliona evra.

Kompanija Puma koja poslednjih godina posustaje na tržistu usled oštre konkurencije Najka i Adidasa, potvrdila je predviđanja za tekuću poslovnu godinu, u kojoj očekuje rast neto profita za tri odsto i dobiti pre oporezivanja i kamata za pet odsto.

Vrednost akcije kompanije Puma porasla je jutros za 3,1 odsto na 204,80 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: