MMF pomaže Maroku u reformama

Međunarodni monetarni fond je odobrio novu, dvogodišnju kreditnu liniju za Maroko u vrednosti od pet milijardi dolara, kako bi pomogao toj zemlji u reformama.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

13:14

Default images

Novi kredit MMF-a usledio je nakon isteka prethodnog dvogodišnjeg zajma Maroku, koji ta zemlja dobila 2012. godine kako bi se oduprla negativnim posledicama globalne ekonomske krize, prenela je agencija AP.

Iako je u velikoj meri bio pošteđen od nemira koji su usledili u nizu severnoafričkih zemalja, a koje je svetska štampa nazvala "arapsko proleće", privreda Maroka se u velikoj meri oslanja na Evropu koja je pretrpela štetu zbog globalne krize.

U saopštenju MMF-a navodi se da su ekonomski temelji Maroka "solidni" uprkos spoljnim izazovima, ali da posle snažnog privrednog rasta od 4,4 odsto u 2013. godine, Maroko u ovoj godini očekuje rast od 2,5 odsto zbog slabije poljoprivredne proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: