Šta kriju tajni računi Francuza?

Vrednost sredstava na bankarskim računima francuskih državljana, koji su do pre godinu dana držani u tajnosti, iznosi oko 28 milijardi evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.07.2014.

09:40

Default images

Francuski ministar finasija, Mišel Sapen, objasnio je u dnevniku na francuskoj televiziji da je do 25. jula prijavljeno poreskoj upravi 29.024 računa koji su do sada bili skrivani u stranim bankama.

Prosečan iznos novca po pojedinačnom računu je približno milion evra.

Francuski ministar je pozvao sve poreske obveznike da prijave imovinu koju poseduju u inostranstvu na dobrovoljnoj bazi, jer se veliki broj država, među kojima i Švajcarska, angažavao da pruži podatke o skrivenim računima u svojim bankama a u okviru procedure automatske razmene podataka o neprijavljenim računima stranih državljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: