Grčka: Novi ljudi za privatizacije

Grčki državni fond za privatizaciju (HRADF) biće reorganizovan po peti put u poslednje dve godine, saopštilo je grčko ministarstvo finansija.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

18:38

Default images

Najavljena je i smena rukovodstva u tom fondu i postavljanje novog izvršnog direktora.

Ovaj fond, poznatiji kao Grčki fond za razvoj aktiva, nedavno je zaključio sporazum vredan 915 miliona evra kojim je dat u zakup bivši atinski aerodrom Helinikon, prenela je agencija Frans pres.

Prodaja državnih aktiva je jedan od preduslova iz međunarodnog paketa pomoći Međnarodnog monetarnog fonda i Evropske unije dodeljenog Grčkoj da izbegne bankrot.

Grčka je prvobitno obećala da će prodajom i davanjem u zakup državnih aktiva prikupiti 50 milijardi evra do 2015. godine, ali je kasnije drastično smanjila tu sumu.

Prema poslednjim procenama, zvanična Atina očekuje da će u ovoj godini pribaviti 1,5 milijardi evra, zatim 2,2 milijarde evra dogodine, 3,2 milijarde evra u 2016, godinu dana kasnije 2,8 milijardi evra i tri milijarde evra u 2018. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: