A ko će klijentima da plati?

Britanska banka Lojds benking grupa moraće da plati 218 miliona funti (276 miliona evra) britanskim i američkim regulatornim vlastima.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

15:43

Default images

"LBG saopštava da je postigla nagodbu sa britanskim i američkim federalnim vlastima u vrednosti od 218 miliona funti, a sve u cilju rešavanja spora oko višegodišnje manipulacije međubankarskom kamatnom stopom Libor", navodi se saopštenju banke, a prenosi Frans pres.

LBG je osudila postupke pojedinaca odgovornih za nameštanje kamatne stope, nazivajući njihovo ponašanje neprihvatljivim i nereprezentativnim.

Skandal oko londonske kamatne stopa Libor izbio je pre dve godine kada je britanska banka Barkliz kažnjena sa 290 miliona funti zbog manipulacije tom kamatnom stopom i Euriborom u periodu od 2005. do 2009. godine.

Londonska međubankarska kamatna stopa (Libor) je osnovni instrument za određivanje ključnih kamatnih stopa širom sveta, dok je Euribor njen ekvivalent u evrozoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: