Šokantni gubici Malezija erlajnza

Avio-kompanija Malezija erlajnz susreće se sa ogromnim finansijskim problemima posle pada dva aviona ove godine, gubeći dnevno od milion do dva miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

13:34

Default images

Kako javlja francuska radio stanica RTL, kompanija je već trpela posledice zbog pada prodaje karata i povećanja gubitaka posle tajanstvenog nestanka aviona sa 239 ljudi, na liniji Kuala Lumpur-Peking, 8. marta.

Nakon pada aviona na letu MH17 na istoku Ukrajine, i pogibije 298 putnika i članova posade 17. jula, finansijska situacija je postala pravi košmar, navodi RTL, a prenosi ruska agencija Interfaks.

Prema podacima stračnjaka analitičke kompanije Endo analitiks, Šukora Jusufa, finansijski gubici avio-kompanije sada se kreću izmedju milion i dva miliona dolara dnevno, a njen budžet joj omogućava da ostane na površini još šest meseci.

Ako vlada Malezije u najskorije vreme ne donese plan restrukturisanja kompanije, ona će svakog dana biti sve bliže samouništenju, ukazao je Jusuf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: