Alitalija se sprema za Etihad

Upravni odbor "Alitalija" prihvatio je povećanje kapitala za 250 miliona evra kako bi ta avio-kompanija u krizi, preživela period dok je ne preuzme "Etihad".

Svet

Izvor: Beta

Petak, 25.07.2014.

20:29

Default images

Italijanska avio-kompanija pokušava da prevaziđe poslednje prepreke pred potpisivanje sporazuma sa "Etihadom" iz Abu Dabija, koji treba da preuzme 49 odsto akcija "Alitalije" uz investiciju od 560 miliona evra. U to su uključeni dogovori sa investitorima o reprogramiranju duga i sa sindikatima o smanjenju radne snage.

Povećanje kapitala, odobreno u petak, finansiraće glavni deoničari.

Upravni odbor je odobrio i finansijski izveštaj za 2013. godinu, ali ga nije objavio. Italijanski mediji su objavili da se gubitak nagomilao na 569 miliona evra. "Alitalija" nije na berzi od pre pet godina, kada ju je preuzeo konzorcijum italijanskih privrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: