Rusi traže zabranu Mekovih burgera

Ruska Federalna služba za nadzor u oblasti zaštite potrošača za Novgorodsku oblast (Rospotrebnadzor) traži zabranu pojedinih Mekdonaldsovih hamburgera.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 25.07.2014.

17:02

Default images

Rospotrebnadzor je od Tverskog suda u Moskvi tražio da zabrani proizvodnju nekih hamburgera kompanije Mekdonalds u Rusiji, rekla je agenciji Ria novosti pres sekretarka suda, Jekaterina Korotova.

Zabrana može da obuhvati čizburgere, rojal-čizburgere, fišburgere, čikenburgere, sladoled od jagode i mlečne koktele. Preliminarno saslušanje je zakazano za 13. avgust.

Proizvodi Mekdonaldsa, po sadržaju masti, proteina i ugljenih hidrata, kao i po pokazateljima energetske vrednosti, značajno odstupaju od tehnoloških standarda, obrazložio je Rospotrebnadzor.

Stvarni sadržaj hranljivih materija u tim burgerima, napicima i sladoledu ne odgovaraju onom što je navedeno u informacijama za klijente Mekdonaldsa, prenose Ria novosti.

Kao povod za sudski proces poslužio je rutinski pregled u maju ove godine u dva restorana Mekdonalds u Velikom Novgorodu, koji je pokazao značajne povrede zakona, navodi se u tužbi.

Kako je Ria novostima rekao bivši glavni državni sanitarni lekar Rusije Genadij Oniščenko, novogorodski Mekdonalds može da bude zatvoren na 90 dana zbog kršenja proizvodnih normi koje je identifikovala inspekcija u rutinskoj proveri.

Međutim, rukovodilac Rospotrebnadzora za Novogorodsku oblast Anatolij Rosolovski rekao je radio stanici Govorit Moskva, da je spornim restoranima naloženo da isprave nepravilnost, a nije im izdata zabrana proizvodnje u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: