Nemački poslodavci: Platićemo cenu

Nemački privrednici potpuno podržavaju Evropsku uniju koja je pooštrila sankcije Rusiji, izjavio je predsednik Odbora nemačke privrede za istok Ekard Kordes.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 25.07.2014.

13:18

Default images

"Ako nemačka savezna vlada i EU smatraju da Rusija ne sarađuje dovoljno i želi da pooštri sankcije, mi to onda 100 odsto podržavamo", rekao je Kordes nemačkom listu Handelšblat.

"Ukoliko treba da se plati cena, onda ćemo je mi platiti", dodao je Kordes.

Oko 6.000 nemačkih preduzeća trguje s Rusijom. Do sada se Odbor nemačke privrede protivio sankcijama Rusiji, zabrinut zbog eventualnih posledica na 350.000 zaposlenih.

Međutim, pad malezijskog aviona s 298 putnika na istoku Ukrajinu gde se nalaze proruski aktivisti, uticao je da se Nemci predomisle.

"Način na koji se prilazi toj katastrofi je potpuno nehuman", rekao je Kordes navodeći kao primer emitovane slike na kojima proruski aktivisti pretražuju tela žrtava.

Kordes je osudio ruskog predsednika Vladimira Putina da direktno podržava proruski separatizam na istoku Ukrajine.

"Ako Putin nastavi tim putem, onda to nije put nemačke privrede. Neophodno je da Putin utiče na separatiste, ako nema takav uticaj, neka ga stvori", dodao je on.

EU je juče pooštrila sankcije Rusiji i na svoju crnu listu dodala je još 15 osoba i 18 preduzeća i institucija. U pripremi su i dodatne sankcije, u ključnim oblastima tehnologije, energetike i odbrane, uključujući pristup tržištima kapitala i robe dvostruke namene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: