Nokija uvećala profit 20 odsto

Neto profit finskog proizvođača telekomunikacione i bežične opreme, Nokije korporejšna, uvećan je u drugom kvartalu 20 odsto na 213 miliona evra.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

12:35

Default images

Profit je veći zahvaljujući prodaji odeljenja za proizvodnju mobilnih uređaja Majkrosoftu za sumu od 3,2 milijarde evra.

Neto prodaja kompanije je, u periodu april-jun, smanjena na 2,9 milijardi evra sa 3,2 milijarde evra iz istog kvartala lane, dok je profit u istom periodu prošle godine iznosio 177 miliona evra, navodi se u saopštenju Nokija korporejšna.

Izvršni direktor finske kompanije, Radžev Suri, kaže da najnoviji rezultati "potvrđuju današnju snagu te kompanije", koja prolazi kroz proces restrukturisanja poslovanja nakon prodaje svog odeljenja za proizvodnju mobilnih uređaja američkom Majkrosoftu.

Kada se izuzme dobit od prodaje mobilnog odeljenja, Nokija je u drugom kvartalu registrovala neto gubitak od 26 miliona evra, u poređenju sa gubitkom od 113 miliona evra iz istog perioda prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: