Hakovan sajt ECB, ukradeni podaci

Internet stranica Evropske centralne banke je hakovana i sa nje su ukradene elektronske adrese i druge informacije o kontaktima, ali ne i poverljivi podaci.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

11:23

Default images

Do saznanja o tom hakerskom napadu, mediji su došli nakon što je centralna banka u ponedeljak primila anonimnu elektronsku poštu u kojoj je od te institucije tražen novac u zamenu za vraćanje ukradenih adresa, prenela je agencija Rojters.

Prema saopštenju ECB-a, anonimni hakeri su "provalili" u bazu podataka, u kojoj se čuvaju pojedinosti o ljudima koji su se prijavili za konferencije, posete i druge događaje. ECB je, međutim, naglasila da nikakvi, po tržište važni, podaci nisu ukradeni, jer je ukradena baza podataka bila fizički odvojena od unutrašnjeg sistema ECB-a.

"Nikakvi poverljivi podaci nisu kompromitovani", zaključuje se u saopštenju banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: