Šta je Dojče banka "mutila" u SAD?

Američke Federalne rezerve su utvrdile ozbiljne probleme u poslovanju nemačke Dojče banke u SAD, posebno u objavljivanju finansijskih rezultata.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 23.07.2014.

13:56

Default images

U pismu zvaničnicima nemačke banke upućenom 11. decembra 2013. godine, zvaničnik Federalnih rezervi je za informacije o finansijama nekih američkih filijala Dojče banke napisao da su "lošeg kvaliteta, netačne i nepouzdane", navodi Volstrit džornal .

Američke finansijske vlasti u pismu upozoravaju tu banku da nije postigla "nikakav napredak" u rešavanju tih problema. Predstavnik Dojče banke izjavio je da ona radi na jačanju sistema kontrole i da se za rešavanje tog pitanja očekuje milijardu evra ulaganja.

Strane banke su na meti istrage američkih vlasti zbog načina poslovanja u SAD.

Njujork tajms je početkom meseca preneo da nemačka KomercBank, u kojoj država ima 17 odsto kapitala, pregovora s američkim vlastima o visini kazne koju treba da plati jer je prekršila embargo SAD na poslovanje s Iranom.

KomercBanka je po veličini druga u Nemačkoj, posle Dojče banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: