Medvedev: Branićemo našu ekonomiju

Rusija će zaštiti svoje ekonomske interese u svetu koristeći sva raspoloživa pravna sredstva, izjavio je ruski premijer, Dmitrij Medvedev.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

12:46

Default images

"Osvrnuo bih se na pitanje zaštite ruskih kompanija. Svaki slučaj diskriminacije mora biti pažljivo nadziran, ali je potrebna i čvrsta odbrana naših pravnih interesa, kao i objašnjavanje smisla mera koje preduzimamo i razloga za njihovo uvođenje", izjavio je Medvedev na sastanku sa ruskim trgovinskim predstavnicima.

Prema njegovim rečima, ukrajinska kriza je pogoršala odnose Rusije sa Evropskom unijom, ali će, uprkos tome, EU ostati ključni trgovinski partner Rusije još dugi niz godina.

"Treba nam proboj u Aziju"

Trend rastućeg protekcionizma je sve prisutniji širom sveta, što takođe pogađa ruske kompanije i robu, zbog čega je potrebno prilagođavanje novonastaloj situaciji, izjavio je ruski premijer.

"Globalna ekonomija se oporavlja od krize a sve države, uključujući ruske partnere, traže način da obnove svoje ekonomije i povećaju prisutnost na međunarodnom tržištu", izjavio je Medvedev.

Kao ključni prioritet Ruske Federacije, Medvedev je naveo saradnju sa državama iz Azijsko-pacifičkog regiona.

"Nama je bukvalno potreban proboj u tu regiju kako bismo prevazišli mnoge ekonomske i tehnološke prepreke na putu postizanja održivog rasta", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: