Avio - kompanije neće za Tel Aviv

Najveći nemački i francuski avioprevoznici, Lufthanza i Er Frans, otkazuju sve letove za Tel Aviv iz bezbednosnih razloga.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

20:18

Default images

Raketa ispaljena iz pojasa Gaze pala je danas blizu glavnog izraelskog međunarodnog aerodroma, pri čemu je ranjen jedan izraelski državljanin.

Američka Federalna uprava za avijaciju saopštila je da je avioprevoznicima iz SAD zabranjeno da lete za Tel Aviv u naredna 24 časa "zbog potencijalno opasne situacije izazvane oružanim sukobom u Izraelu i Gazi".

Lufthanza je večeras saopštila da suspenduje sve letove za Tel Aviv u narednih 36 sati, što važi i za njene kćerke kompanije Džermanvings, Ostrian erlajns i Svis.

Er Frans je saopštio da do daljnjeg iz istog razloga otkazuje sve letove.

Palestinski ekstremisti do sada su ispalili više od 2.000 raketa ka Izraelu, a nekoliko je bilo usmereno ka aerodromu Ben-Gurion, mada su bile presretnute. Prema palestinskim podacima od početka sukoba oko pojasa Gaze, 8. jula, poginulo je više od 580 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: