Poljaci plaše poreznike bombama

U više gradova u Poljskoj, od Gdanjska na severu, do Krakova na jugu evakuisani su poreznici zbog serije anonimnih dojava da im je u uredima podmetnuta bomba.

Svet

Izvor: Beta

Utorak, 22.07.2014.

12:04

Default images

Policija je evakuisala zgrade poreskih ureda u Gdanjsku, Gdinji, Sopotu, Elblongu, Šćehcinu, Krakovu i još nekim manjim gradovima a zgrade pretražuju pirotehničari sa specijalno obučenim psima, javljaju poljski mediji.

U Gdanjsku i Gdinji dojavu da im je podmetnuta bomba dobili su i carinici, tužioci i tržni centar Klif a zgrade su morale da budu evakuisane, iako i policija i lokalne vlasti veruju da je to ponovo samo neukusna, glupa šala, kao dosadašnje serije dojava o bombama u raznim institucijama sredinom i krajem prošle godine, kada su u Varšavi evakuisana ministarstva.

Gradonačelnik Sopota Jacek Karnovski poslao je evakuisane činovnike u Galeriju, kako ne bi stajali blizu zgrade.

"Dobili smo upozorenje elektronskom poštom o podmetnutim bombama širom Poljske. Rano jutros dobili smo mejl da se radi o poreskim uredima", kazao je portparol policije u Elblongu Jakub Savicki.

U zgrade koje su pirotehničari proverili već su se vratili činovnici, jer se opet pokazalo da je dojava bila lažna.

"Neko se opet u Poljskoj glupira, ali ipak svaku takvu informaciju moramo da proverimo", kazao je Savicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: