Kameron za ekonomski udar na Rusiju

Britanski premijer Dejvid Kameron kaže da Evropska unija treba da razmotri uvođenje ekonomskih sankcija koje će teško pogoditi Rusiju.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.07.2014.

20:02

Default images

Te sanckcije bi uključile zamrzavanje sredstava najbližih saradnika i oligarha ruskog predsednika Vladimira Putina, naveo je Kameron nakon obaranja malezijskog aviona iznad Ukrajine.

"Nadam se da će po tom pitanju biti postignut napredak (na sutrašnjem sastanku EU), i mislim da je vreme da započnemo sa novim novim sankcijama", rekao je on.

Kameron je dodao da Rusija ne treba da ima pristup evropskom tržištu, kapitalu i tehničkoj ekspertizi dok Putin pothranjuje sukob u Ukrajini, preneo je Rojters.

"Treba da izvršimo pritisak sa svim našim partnerima i da kažemo da ne možemo da radimo uobičajen biznis sa zemljom koja se ponaša na takav način", rekao je Kameron.

On je doveo u pitanje francuske planove o prodaji nosača helikoptera "Mistral" Rusiji, navodeći da bi ispunjavanje takve narudžbine (ugovor vredan 1,66 milijardi dolara) bilo nezamislivo u Britaniji nakon obaranja malezijskog aviona u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: