Ruski gigant odlazi iz SAD

Najveći ruski proizvođač čelika, kompanija Severstal, saopštila je danas da će svoja postrojenja u Severnoj Americi prodati američkim kompanijama.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

10:43

Default images

Prodajna cena je 2,3 milijarde dolara (1,7 milijarde evra).

"Severstal Kolumbus (u američkoj saveznoj državi Misisipi) biće prodat američkoj kompaniji Stil dinamiks, dok će Severstal Dirborn (u Mičigenu) biti prodat AK Stil korporejšnu", navodi se u saopštenju ruske kompanije.

Prodaja bi trebalo da bude završena do kraja ove godine, prenela je agencija Frans pres.

"Rad na pripremi i potpisivanju ugovora o prodaji aktiva započet je krajem 2013. godine, i sada je uspešno finalizovan", zaključuje se u saopštenju Severstala.

Ova ruska kompanija, specijalizovana za proizvodnju čelika za automobilske limove, nalazi se u vlasništvu ruskog milijardera Alekseja Mordašova, koji se na prodaju aktiva odlučio radi kresanja troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: