Atina i Skoplje na istom zadatku

Direktori makedonske i grčke železnice, Irfan Asani i Panajotis Teofanopulos, postigli su dogovor o zajedničkoj rekonstrukciji pruge Bitolj – Kremenica.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 18.07.2014.

08:17

Default images

Dužina pruge je 16 kilometara, a obnova bi trebalo da počne ove godine i da se završi do kraja 2015.

"Nastojimo da uvedemo novi putnički voz, ali sve zavisi od toga koliko će biti isplativo da se uvede ta linija. Ne treba da se dovedemo u situacije da uđemo u gubitke", rekao je Asani na konferenciji za medije nakon sastanka sa Teofanopulosom u Atini, gde je doputovao na poziv grčkog kolege, prenosi portal Biznisplus.

Direktor grčke železnice je potvrdio opredeljenost grčke strane da stanica Kafkasos bude zajednička granična stanica, kao što je to Đevđelija na Koridoru 10.

On je izrazio spremnost grčke železnice da sopstvenim sredstvima rekonstruiše staničnu zgradu i da izgradi sve potrebne dopunske objekte, kako bi ona mogla da funkcioniše kao granična stanica na najvišem nivou.

"Treba da sarađujemo zato što ćemo samo tako imati bezbedniji, bolji i jeftiniji železnički saobraćaj. Sve pruge treba da se povežu i da imamo jednake standarde. Ne radi se o makedonskim, srpskim ili grčkim železnicama, već o železnici kao celini koja treba da obezbedi brži prevoz putnika i robe. Kada jedan voz krene iz Pireja ili Atine za Nemačku, onda on nije samo grčki, već je to voz svih država kroz koje prolazi", istakao je Teofanopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: