Adidas neće da sarađuje sa Suarezom

Poznati nemački proizvođač sportske opreme Adidas saopštio je da do kraja Mundijala više neće koristiti reklamu u kojoj se pojavljuje Luis Suarez.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.06.2014.

19:16

Default images

Ova odluka dolazi nakon što je Urugvajac danas suspendovan na četiri meseca jer je ugrizao Italijana đorđa Kjelinija.

"Adidas u potpunosti podržava odluku koju je donela FIFA. Za nas je Suarezovo ponašanje neprihvatljivo i moramo da ga podsetimo da od igrača sa kojima imamo ugovor očekujemo određene standarde u ponašanju. Nećemo više koristiti Suareza u marketinške svrhe tokom Mundijala", navodi se u saopštenju Adidasa.

Suarez je danas kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao đorđa Kjelina.

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka. Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Brazila, kao ni do kraja šampionata, u slučaju da Urugvaj prođe dalje, a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: