Barozo kritikuje špansku banku

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo kritikovao je špansku centralnu banku zbog prikrivanja problema u domaćim bankama uoči izbijanja krize.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.06.2014.

17:10

Default images

EU je španskim bankama 2012. odobrila pomoć vrednu 41 milijardu evra, nakon što je finansijski sektor počeo da posrće pod teretom nenaplativih kredita, koji su počeli da se gomilaju nakon "pucanja balona" na tržištu nekretnina 2008, prenosi agencija Frans pres.

"Svaki put kada smo pitali kakvo je stanje u bankama u Španiji, kakva je situacija u štedionicama u svetlu tržišnih spekulacija, odgovor je bio: 'Sve je savršeno'", rekao je Barozo na ekonomskom forumu u Santanderu na severu Španije.

"Postojalo je mnogo propusta u nadzoru u Španiji", rekao je predsednik Komisije, osvrnuvši se na ulogu Banke Španije, uz kritikovanje tendencija da se EU krivi za poteze tokom španske bankarske krize. "Lako je reći da je Brisel kriv", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: