Skuplji ulazak u centar Londona

Još od 2003. London naplaćuje taksu za ulazak automobilom u centar grada i ona uopšte nije mala, a uskoro će biti još skuplja, prenosi portal Business.hr.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 01.06.2014.

10:14

Default images

Gradske vlasti donele su odluku da od juna povećaju iznos takse za 15 odsto. Da bi svojim automobilom ušli u užu gradsku zonu vozači će ubuduće morati za svaki ulazak da plate 14 evra. Očekuje se da će zahvaljujući povećanju iznosa takse do kraja 2018. godine London prihodovati dodatnih 100 miliona evra.

Takozvana "taksa za zagušenje saobraćaja" uvedena je 2003. godine, a plaća je većina vozača motornih vozila za ulazak u uži centar Londona radnim danom od 7 do 18 sati.

Kazna za neplaćanje ove takse kreće se od 80 do 240 evra, a prekršioci se uglavnom identifikuju automatski, pomoću saobraćajnih kamera koje su postavljene na prilazima centru grada.

Od plaćanja su izuzeti vlasnici automobila koji emituju manje od 75 grama ugljen dioksida po kilometru, među kojima su pored električnih automobila i neki modeli s hibridnim pogonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: