Ne razmatra se obustava Južnog toka

Pitanje obustave realizacije projekta gasovoda Južni tok se ne postavlja, kaže direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za energetiku Dominik Ristori.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

15:54

Default images

"U ovom momentu to se ne razmatra. Sada je važno da se obnove politički uslovi za neophodnju saradnju između EU i Rusije i mi radimo u tom duhu", objasnio je on i dodao da se u sadašnjim uslovima svi pregovori nastavljaju.

Prema njegovim rečima, ministarski sastanak o pitanju gasa između Rusije, EU i Ukrajine, najverovatnije će se održati u Briselu početkom sledeće nedelje.

Ranije danas je predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov, istupajući na međunarodnoj konferenciji o energetskoj politici Evropske unije u Brižu izrazio je nadu da će se pravne prepreke Evropske komisije za realizaciju Južnog toka rešiti do kraja sledeće godine.

Realizacija projekta i izgradnja se nastavljaju. Prva linija gasovoda bi trebalo da bude gotova do kraja naredne godine. Do tada će se, kako se nada Čižov, sva pitanja koja se odnose na pravne aspekte u vezi sa postojećim međudržavnim sporazumima, zaključenim između Rusije i zemalja-učesnica u projektu Južni tok i normama Trećeg energetskog paketa biti rešeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: