Miler: Južni tok i preko Austrije

Predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler izjavio je u Beču da je neophodno istražiti mogućnost izgradnje dela gasovoda Južni tok u Austriji.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

18:21

Default images

"Kako bi se optimizovao projekat Južnog toka i uzimajući u obzir postojeći portfolio Gaspromovih ugovora, složili smo se sa predlogom austrijske strane da se istraži mogućnost izgradnje dela gasovoda u Austriji u okviru postojećeg međudržavnog sporazuma, a paralelno sa tekućom izgradnjom dela gasovoda na teritoriji Slovenije", rekao je Miler.

Na sastanku sa austrijskim ministrom privrede Rajnholdom Miterlenerom, održanom juče, razmatran je tok rusko-austrijske saradnje na polju energetike i konstatovano da istorija međusobno korisnih partnerstava igra značajnu ulogu u jačanju ekonomskih veza dve države, kao i da buduća saradnja u sektoru gasa ima velike potencijale, saopštio je Gasprom.

Miler se tokom radne posete Beču sastao i sa generalnim direktorom OMV-a Gerhardom Rojsom, i rom prilikom je konstatovano da trenutna geopolitička situacija potvrđuje značaj alternativnih ruta za snabdevanje evropskih potrošača ruskim gasom.

Razmatrana su pitanja snabdevanja Austrije ruskim prirodnim gasom i uvažene aktivnosti Gasproma kao pouzdanog snabdevača, koji značajno doprinosi energetskoj sigurnosti Austrije i čitave Evrope, navodi se u saopštenju Gasproma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: