Činovnici štede vozeći bicikle

Poljski lokalni činovnici sve češće zbog štednje prilikom obnove voznog parka umesto automobila dobijaju bicikle a prva lasta je luka na Baltiku Gdanjsk.

Svet

Izvor: Beta

Nedelja, 20.04.2014.

09:01

Default images

Naime, tu od od prošle godine činovnici mogu da koriste 16 bicikala.

Iako su činovnici prihvatili novinu s odobravanjem i bicikle koriste i da izbegnu gužve, gradonačelnik Gdanjska Pavel Adamovič još nijednom nije ali njegovi potčinjeni ga pravdaju da vrlo često tokom vožnje telefonira ili čita dokumenta, što na biciklu ne bi mogao.

"Vidimo da činovnici mogu da se kreću biciklom bolje i brže nego prevozom a često je potrebno da obavljaju razne poslove po gradu", kazala je portparol Varšave Agnješka Klomb.

Varšava je prošle sedmice za svoje činovnike nabavila pet novih bicikala a još pet za menadžere gradskog prevoza. Lođ na jugu Poljske kupio je za radnike gradskog zelenila i jedan električni bicikl.

"Naši činovnici kontrolišu gradske parkove. Starijima će dodatni elektromotor dobro doći", kazao je portparol Lođa Marćin Maslovski.

Jedan od autora knjiga o biciklistici Jakub Karp pozdravio je bicikl kao sjajno sredstvo za kretanje činovnika po gradu, međutim, preporučio je da svakako budu jeftiniji i teži, kako bi činovnici koji suivše sede na poslu popravili i svoju fizičku kondiciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: