Rogozin: Fokus Rusije je Istok

Vlada Rusije ponudiće sistem podrške za inicijative stranih kompanija na teritoriji Ruske Federacije, rekao je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin.

Svet

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

11:28

Default images

Rogozin je posle sastanka ruskih i kineskih biznismena naglasio da će Rusija najpre ponuditi podršku na Bliskom istoku i da će projekti koji je dobiju biti uklopljeni u strategiju jednog regiona, prenela je agencija Itar tass.

"To će se razvijati dinamički. To neće biti nešto nepromenljivo. Pratićemo sve što treba za primenu naših projekata", rekao je Rogozin, koji je dodao da Rusija očekuje pozitivan efekat saradnje sa ruskim partnerima.

Rogozin je rekao da je Rusija veoma zainteresovana za razvoj ogromne ruske teritorije i da je "naš poseban fokus upravo na istočnim teritorijama".

Odnosi između Rusije i Kine mogu biti podignuti na viši nivo, a Rusija će učiniti sve što je neophodno za razvoj poslovne saradnje.

Vlada planira, kako je rekao Rogozin, i da preispita dugoročne poreske olakšice u cilju pružanja podrške dalekom istočnom regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: