Mađarska: Proizvodnja veća 8%

U februaru ove godine obim industrijske proizvodnje u Mađarskoj skočio je 8,1 odsto u odnosu na isti mesec 2013, objavio je mađarski Zavod za statistiku.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

15:39

Default images

Proizvodnja u sektoru prerađivačke industrije porasla je u februaru 9,7 odsto, na godišnjem nivou, a u rudarstvu 7,1 odsto, prenela je francuska agencija Ibifrans.

U saopštenju Zavoda navodi se da je snažan rast proizvodnje saobraćajnih sredstava u poslednjih nekoliko meseci nastavljen i u februaru.

Ukupna vrednost novih narudžbi u februaru je povećana 17,3 odsto u poređenju s istim mesecom prošle godine (+20,6 odsto sa domaćeg i +16,8 odsto sa inostranog tržišta).

Produktivnost u preduzećima sa pet ili više zaposlenih povećana je 5,4 odsto u periodu januar-februar u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: