Odličan prvi kvartal za Intel

Kompanija Intel ostvarila je u prvom kvartalu ove godine neto dobit od 1,9 milijardi dolara i zaradu po akciji od 38 centi.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

11:52

Default images

Prihod u tom periodu je bio 12,8 milijardi američkih dolara, a operativna dobit 2,5 milijardi.

Kako je danas saopšteno iz te kompanije, Intel je generisao oko 3,5 milijardi dolara gotovine, platio je dividende u iznosu od 1,1 milijarde i iskoristio 545 miliona dolara za otkup 22 miliona običnih akcija.

"Tokom prvog kvartala zabeležili smo solidan rast prihoda data centara, što smatramo znakom poboljšanja u oblasti PC poslovanja, i isporučili smo pet miliona procesora za tablet uređaje, napredujući tako ka cilju da dostignemo 40 miliona tablet uređaja u 2014. godini", izjavio je izvršni direktor kompanije Intel, Brajan Krzanič.

Prema njegovim rečima, Intel je pored toga pokazao odlučnost da razvija poslovanje sa velikim kompanijama kroz stratešku saradnju sa kompanijom Cloudera.

"Predstavili smo drugu generaciju LTE platformi sa CAT6 i drugim naprednim karakteristikama, a isporučili smo i prve proizvode zasnovane na Quark procesoru, a namenjene Internetu stvari", dodao je Krzanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: