Sankcije Rusiji su smrt za Kipar

Ekonomske sankcije Evrope protiv Rusije će uništiti privredu Kipra, izjavio je kiparski ministar spoljnih poslova Joanis Kasulidis za jedan nemački list.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

09:11

Default images

"Postoje veoma snažni ekonomski odnosi između Kipra i Rusije. Ukoliko su sankcije zaista neophodne, onda bi svaka članica trebalo da sama donese odluku o tome da li će u njima učestvovati", izjavio je Kasulidis, a prenosi Frans pres.

"O kakvim god da se merama radilo, mi sebi ne smemo nauditi", dodao je on.

Ministri inostranih poslova zemalja članica Evropske unije odlučili su u ponedeljak da prošire spisak imena osoba kojima je zabranjeno putovanje u EU i raspolaganje novcem u evropskim bankama zbog, kako navodi Frans pres, njihove umešanosti u ukrajinsku krizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: