Medvedev: Usporen rast Rusije

Rast privrede Rusije u prvom tromesečju 2014. usporen je na jedan odsto, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev na kolegijumu ministarstva finansija.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

16:24

Default images

"Stanje privrede Rusije nastavlja da se pogoršava. Prema preliminarnim podacima, u prvom tromesečju tempo rasta ekonomije usporen je na nivo od približno jedan odsto", rekao je Medvedev, a prenosi Itar tas.

Prema rečima šefa vlade, ekonomske teškoće Rusije u izvesnoj meri su povezane sa pokušajima Zapada da zemlju gurne u veštačku krizu.

On je naglasio da taj aspekt treba uzeti u obzir pri formiranju aktuelne politike i strategije za budućnost. Pored toga, premijer je istakao neophodnost da se nivo ruskog duga zadrži na postojećem nivou jer je to još jedan faktor stabilizacije. ž

"To je naša konkurentska prednost, koju treba sačuvati", naglasio je on.

Takav kurs, izbalansiran i uravnotežen, treba da održavamo i dalje, a uz to da ispunjavamo sve socijalne obaveze, ne samo ove godine, već i u bližoj perspektivi, ukazao je premijer.

Kao osnovni zadatak ministarstva finansija, on je naveo obezbeđivanje održivosti budžetskog sistema, povećanje efikasnosti budžetskih troškova, sprovođenje uravnotežene i razumne poreske politike, uz napomenu da od odgovorne makroekonomske politike zavisi situacija u mnogim oblastima javnog života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: