Ukrajini milijarda dolara od SAD

Američki sekretar za finansije Jakob Lu potpisao je kreditnu garanciju od jedne milijarde dolara za Ukrajinu.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.04.2014.

20:29

Default images

"Ovaj sporazum koji podržavaju predsednik (Barak Obama) i oba doma Kongresa, pokazuje nepokolebljivu posvećenost Sjedinjenih Država stabilizaciji Ukrajine i njenom napretku ka demokratiji", rekao je Lu posle sastanka s ukrajinskim ministrom finansija Oleksandrom Šlapakom, a saopštilo je američko ministarstvo finansija.

Ukrajinska vlada će, zahvalujući garanciji "imati sredstva da preduzme neophodne korake i da na svetskom tržištu kapitala obzebedi jeftino finansiranje i olakša ekonomsku tranziciju", rekao je američki sekretar za finansije.

On je podsetio da će potpredsednik SAD Džo Bajden sledeće nedelje posetiti Ukrajinu da bi pokazao podršku SAD novoj vladi čiji je "napredak" u sprovođenju ekonomskih reformi pohvalio.

I šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije formalno su danas odobrili milijadu evra finansijske pomoći Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: