EU odobrila mlrd. EUR za Ukrajinu

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije formalno su danas odobrili milijadu evra finansijske pomoći Ukrajini.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2014.

15:09

Default images

Evropski ministri su istovremeno proširili listu funkcionera bivšeg ukrajinskog režima kojima je zabranjeno da putuju i raspolažu imovinom u EU.

Milijarda evra je deo mnogo obimnijeg paketa planirane finansijske pomoći Ukrajini, koja je na ivici bankrotstva, dok regioni na istoku zemlje pokušavaju da se otcepe i pripoje Rusiji.

Ministri su istovremeno odlučili da dodaju još četiri imena na listu od 18 pripadnika bivšeg režima kojima je zbog ogromne pronevere ukrajinskih državnih fondova zabranjeno da putuju u EU, uz zabranu raspolaganja sredstvima sa računima u evropskim bankama.

Nova imena na crnoj listi biće objavljena sutra u Službenom glasniku EU, kaže se u saopštenju Evropskog saveta izdatom tokom današnjeg sastanka.

Ministri su na današnjem sastanku u Luksemburgu snizili dadžbine na uvoz ukrajinske robe u EU, što će toj zemlji omogućiti dodatni prihod od oko 500 miliona evra, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: