Ukrajina traži od MMF-a 20 mlrd $

Ukrajina, čija je ekonomija znatno oslabljena višemesečnom političkom krizom, trenutno je u pregovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.03.2014.

14:58

Default images

Pregovara se o paketu pomoći u iznosu od 15 do 20 milijardi dolara, izjavio je ukrajinski ministar finansija, Oleksandar Šlapak.

"Uspešno se krećemo ka zaključenju programa pomoći. Mislim da bi trebalo da dobijemo ono što tražimo, a to je suma od 15 do 20 milijardi dolara", izjavio je Šlapak, misleći na aktuelne razgovore sa MMF-om, a preneo je Rojters.

Govoreći pred novinarima uoči zasedanja ukrajinske vlade, Šlapak je poručio da njegovo ministarstvo očekuje nastavak usporavanja i stagnaciju privrede Ukrajine, uz projektovani pad u ovoj godini od tri odsto bruto društvenog proizvoda (BDP).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: