Pad koji će dotući Malezija erlajns

Akcije malezijske aviokompanije, Malezija erlajns, potonule su 10 odsto, prvog dana trgovanja nakon nestanka putničkog aviona sa 239 putnika i članova posade.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.03.2014.

10:31

Default images

Deonice su po otvaranju berze bile u padu 16 odsto, i prodavane su za 0,21 ringit u odnosu na 0,25 ringita u petak, da bi se kasnije nešto oporavile, prenosi agencija Frans pres.

Avion Malezija erlajnsa na letu MH370 iz Kuala Lumpura za Peking nestao je iznad voda izmedju Malezije i Vijetnama u subotu ujutru. Iako je u toku sveobuhvatna potraga za avionom iz vazduha i sa mora, ni trećeg dana od nestanka nije pronadjen nikakav trag o letilici.

Malezija erlajns je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju zabeležila gubitak od 1,17 milijardi ringita (360 miliona dolara) četvrti uzastopni kvartal. Kompanija se već godinama bori sa gubicima i oštrom konkurencijom niskotarifnog avioprevoznika Er Ejža (AirAsia) i drugih.

Analitičari za loše rezultate kompanije krive i neefikasnu upravu, sindikate nespremne na promene i uplitanje vlade u poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: