Soroš: Merkelova pogoršala krizu

Poznati američki milijarder Džordž Soroš kritikovao je ekonomsku politiku nemačke kancelarke Angele Merkel, ocenivši da je ona pogoršala krizu u Evropi.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.02.2014.

15:03

Default images

Soroš je u intervjuu za nemački “Špigel”, poručio kako bi ipak voleo da investira u evropski finansijski sektor, prenosi zagrebački “Jutarnji list”.

“Verujem u evro. Moj tim za investicije raduje se skoroj zaradi u Evropi kroz, na primer, ulaganje novca u banke kojima hitno treba kapital”, izjavio je Soroš, dodajući da su evrozoni trenutno potrebne takve privatne investicije.

Soroš koji je osnivač “Soroš fand menadžmenta”, jedan od je od najistaknutijih pripadnika industrije hedž fondova, a njegove aktivnosti pomno prate svi drugi investitori. On kaže i da razmišlja o ulaganju u Grčku.

“Ekonomska situacija u toj državi se poboljšala. Pitanje je sad može li neko tamo da zarađuje na održivom nivou. Ako je to moguće, investiraćemo”, naveo je Soroš.

On je ponovio svoje kritike na račun nemačke kancelarke Angele Merkel, ističući da su mere štednje koje je nametnula Evropi pogoršale krizu.

“Finansijska tržišta evrozone su se smirila u međuvremenu, ali još uvek nemamo održivi oporavak. Bojim se da bi evrozona mogla da prođe kroz dugu fazu ekonomske stagnacije, nalik onoj koju je Japan iskusio kroz poslednjih 25 godina”, zaključio je Soroš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: