Nemačkim poslanicima plata 9.080 €

Nemački Bundestag je većinom glasova omogućio povećanje poslaničkih zarada za oko 830 evra mesečno, na 9.082 evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 21.02.2014.

16:06

Default images

Ove zakonske izmene, za koje je glasalo 464 od 589 poslanika, a 115 bilo protiv i 10 uzdržanih, predviđaju da se do polovine ovog mandata poslaničke zarade sa aktuelnih 8.252 evra, popunu na 9 082 evra.

Nemačka opozicija je nezadovoljna, između ostalog, time što su zakonske promene usvojene brzim tempom od 10. februara, kada su ti planovi vladajuće koalicije bili prvi put izneti, a analitičari kažu da je trenutak za usvajanje zakonskih izmena o povećanju plata bio veoma povoljan.

Povećanje plata poslanika Bundestaga odgovara, zapravo, zaradama saveznih sudija, ukazuju nemački političari iz vladajuće koalicije. Osim toga, nemački Bundestag je danas usvojio i mere vezane za laku korekturu penzione regulative, ali i odluku da se davanje i uzimanje mita može kazniti zatvorom do pet godina.

Oštrija pravila protiv podmićivanja poslanika su uslov za ratifikaciju Konvencije protiv korupcije Ujedinjenih nacija, prenose nemački mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: