Kredit Ukrajini tek u petak

Isplata druge tranše ruskog kredita Ukrajini, vredne dve milijarde dolara, odložena je do petka, izjavio je izvor iz ukrajinske vlade.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.02.2014.

19:17

Default images

Prva tranša od tri milijarde dolara isplaćena je Kijevu krajem decembra, prenosi Rojters.

Moskva je Kijevu obećala zajam vrednosti 15 milijardi dolara kao vid pomoći Ukrajini da otplaćuje inostrane dugove i pruži podršku domaćoj valuti u vreme raširenih sukoba u zemlji.

Ukrajinske vlasti nadaju se da će druga tranša kredita uskoro biti isplaćena, kroz kupovinu ukrajinskih evroobveznica u toj vrednosti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u decembru obećao da će Kijevu odobriti kredit i smanjiti cenu gasa, nakon što je ukrajinska vlada u novembru odustala od političke i trgovinske unije sa Evropskom unijom i okrenula se Rusiji.

Iz Ukrajine stiže i informacija da je predsenik te zemlje Viktor Janukovič zamenio je šefa oružanih snaga, dan pošto je najmanje 26 ljudi poginulo u sukobima policije i demonstranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: