Rusija odmrzava Ukrajini 2 mlrd.$

Rusija će ove nedelje odmrznuti dve milijarde dolara iz paketa pomoći Ukrajini, zamrznutog kada su, prošlog meseca, eskalirali protesti u toj zemlji.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2014.

08:11

Default images

Upitan o narednoj tranši paketa od 15 milijardi dolara, ministar finansija Anton Siluanov, odgovorio je za ruske agencije: "Ove nedelje, dve milijarde."

Rusija je u decembru izdvojila, za krizom pogođenu Ukrajinu, ključni paket pomoći, ali je u januaru saopštila da obustavlja isplatu, dok se ne razjasne politička previranja u toj zemlji.

"Hajde da sačekamo dok ne bude formirana nova ukrajinska vlada", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, dan pošto su premijer Ukrajine i cela njegova vlada podneli ostavku, u pokušaju da zaustave širenje protesta, podsetio je AFP.

Stotine hiljada Ukrajinaca protestovalo je od novembra, zbog odluke predsednika Viktora Janukoviča da ne potpiše sporazum s Evropskom unijom i okrene se jačanju veza s Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: