Propao ugovor vredan 560 mil. evra

Indija je otkazala ugovor vredan 560 miliona evra o kupovini 12 helikoptera.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 01.01.2014.

15:30

Default images

Indija je otkazala porudžbinu nakon što je italijanska kompanija za odbrambenu tehnologiju Finmekanika optužena za podmićivanje indijskih pregovarača kako bi osigurala sklapanje ugovora.

Odluka je doneta na današnjem sastanku indijskog premijera Manmohana Singa sa indijskim ministrom odbrane A.K. Antonijem, naveo je
neimenovani zvaničnik tog ministarstva.

U Italiji je u toku sudski postupak protiv bivšeg predsednika Finmekanike Đuzepea Orsija zbog njegove navodne uloge u podmićivanju radi osiguravanja sklapanja ugovora za deo te kompanije koje se bavi helikopterima, englesko-italijansku firmu Agusta Vestland.

Bivši komandant vazduhoplovnih snaga indijske vojske S.P. Tjagi jedan je od optuženih u tom slučaju koji takođe istražuju indijske vlasti.

Nakon što su joj već isporučena tri, Indija je blokirala isporuku preostalih devet helikoptera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: