EADS od danas Erbas grup

Najveća evropska vazduhoplovna koroporacija EADS od 1. januara 2014. menja naziv u Erbas grup, u skladu s odlukom iz jula ove godine.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.01.2014.

15:15

Default images

Kako prenosi francuski list Figaro, ova promena u sklopu je reorganizacije korporacije koja će ubuduće obuhvatati tri sektora: civilni avioni Erbas, Erbas- helikopteri (bivši Eurokopter) i Erbas-odbrana i prostor, u čijem sastavu će biti filijale Kasidian i Astrijum.

List podseća da je EADS već objavio da će do kraja 2016. godine ugasiti 5.800 radnih mesta, ukoliko pregovori sa sindikatima donekle ne izmene ovu odluku.

Promena naziva korporocije u Erbas grup, koju je inicirao izvršni direktor Tom Enders, ima za cilj kapitalizaciju najpoznatije kompanije u okviru grupacije, francuskog proizvođača aviona Erbas.

Korporacija EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) formirana je 1999. godine spajanjem francuske, nemačke, španske i britanske kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: