Novi udar: Indija proterala bitkoin

Najveća platforma za trgovanje bitkoinom u Indiji "BuySellBitCo.in" obustavila je sve operacije, nakon što je centralna banka te zemlje upozorila na rizike.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 27.12.2013.

13:27

Default images

"Obustavljamo kupovne i prodajne operacije, sve dok ne izradimo jasniji okvir onoga sa čim radimo", navodi se na internet sajtu "BuySellBitCo.in", i dodaje da je ovaj potez u interesu zaštite klijenata, prenosi Frans pres.

Upozorenje centralne banke usledilo je nakon što je bitkoin, koji se može čuvati u virtuelnom prostoru ili na hard disku korisnika, počeo da dobija popularnost u Indiji, uprkos tome što su građani te zemlje tradicionalno okrenuti aktivama iza kojih stoji imovina ili druga opipljiva dobra.

"Iza virtuelnih valuta ne nalazi se gotovo nikakva aktiva, i zbog toga je njihova vrednost zasnovana na spekulacijama", navodi se u saopštenju centralne banke Indije od 24. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: