Prva kupovina automobila bitkoinom

Uz pomoć virtuelne valute bitkoin ne samo da možete kupiti sendviče i umetnička dela, već su Vam od sada na raspolaganju i skupi automobili.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 07.12.2013.

13:47

Default images

Jedan čovek sa Floride je ove nedelje bitkoinom kupio električni automobil "Tesla S", što je prvi put da je jedan prodavac automobila prihvatio tu valutu kao sredstvo plaćanja, javlja američka mreža Si-En-En.

Kupac, koji je želeo da ostane anoniman, kupio je najnoviji model "Tesle" za 103.000 dolara, odnosno za 91,4 novčića bitkoina na dan prodaje. Prodaja je usledila nakon što je kupac kontaktirao prodajni salon, tražeći da u toj valuti plati automobil.

Direktor prodajnog salona, Sedrik Dejvi, rekao je da je ranije čuo za bitkoin, ali da nije bio naročito upoznat sa tom valutom, zbog čega je morao da obavi izvesna istraživanja i prouči način za njegovo prebacivanje u dolare.

Za obavljanje transakcije, prodavac je koristio bitkoinov servis plaćanja BitPay.

U ovom slučaju, vreme je bilo na strani kupca, pošto je vrednost digitalne valute juče oštro pala, samo nekoliko dana nakon obavljene kupovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: