Šojble: ECB ne može rešiti probleme

Evropska centralna banka ne može rešiti probleme Evrope, a labavljenje monetarne politike čak može umanjiti motivaciju vlada za sprovođenje reformi, kaže Šojble

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 22.11.2013.

15:49

Default images

"Postoji opasnost da sadašnju monetarnu politiku, zajedno sa svim dobrim argumentima, pojedine evropske zemlje protumače kao pogrešnu inicijativu, zbog čega neće sprovesti neophodne reforme", izjavio je nemački ministar finansija Volfgang Šojble u obraćanju Evropskom bankarskom kongresu u Frankfurtu.

"Kako je sama ECB saopštila, monetarna politika ne može pomoći stvaranju održivog rasta, ona može kupiti vreme za reforme, ali ne može rešiti fundamentalne probleme", izjavio je Šojble.

Tokom dugoročne krize u evrozoni, ECB je skresala ključne kamatne stope na nove istorijske minimume i predstavila veliki broj antikriznih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: