Igrice spasavaju kiparske banke

Kompanija Wargaming.net, koja je proizvođač popularne kompjuterske igre World of Tanks, postala je jedan od najvećih deoničara posrnule Hellenic banke.

Svet

Izvor: B92

Subota, 09.11.2013.

11:59

Default images

Kompanija je uložila oko 40 miliona evra kako bi povećala svoje suvlasništvo u ovoj banci, pa sada poseduje 30 posto deonica, javlja Bloomberg.

Victor Kisly, preduzetnik iz Belorusije, osnovao je Wargaming 1998. godine, sa sedištem na Kipru, koji je dugo vremena, do izbijanja krize, bio popularan među investitorima zbog malih poreza i jednostavnog poslovanja.

Ruski mediji nagađaju da se kompanija odlučila na ovaj potez zato što su im verovatno u banci ostali "zamrznuti" depoziti. Naime kiparske banke su u martu obustavile isplate, u sklopu plana spašavanja.

Wargaming.net je prošle godine ostvario prihod od 218 miliona evra, a zapošljava 2200 radnika na 16 različitih lokacija širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: