Šojble: Ne može novac od građana

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble ponovo se usprotivio planu da se novac nemačkih poreskih obveznika koristi za spasavanje evropskih banaka.

Svet

Izvor: business.hr

Subota, 02.11.2013.

16:26

Default images

"Novac poreskih obveznika neće se koristiti za spašavanje banaka, a još manje novac fonda za pomoć evrozoni, Evropskog stabilizacionog mehanizma", rekao je Šojble u razgovoru za jedan nemački nedeljnik.

Po rečima ministra, konzervativci kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrati, koji trenutno pregovaraju o sastavljanju buduće nemačke vlade, saglasni su o tom pitanju.

Šojble će svoj stav braniti na pregovorima o bankarskoj uniji koje će sredinom novembra održati evropski ministri finansija, piše nedeljnik u saopštenju u kome prenosi delove razgovora.

Evropski ministri finansija, dali su 15. oktobra zeleno svetlo za mehanizam nadzora banaka, ali bi pregovori o drugim oblicima te unije mogli da budu napeti.

Šojble je upozorio da su očekivanja u Nemačkoj od naplate poreza prevelika.

"Poreski prihodi ne teku potocima" , istakao je, dok Berlin ovih dana treba da objavi procenu tih poreskih prihoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: