OMV otvara naftnu akademiju

Austrijska naftna kompanija OMV najavila je da će sa Univerzitetom Leoben u Austriji uvesti novi studijski program - Međunarodnu naftnu akademiju.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 16.10.2013.

10:14

Default images

U saopštenju OMV-a, navodi se da planovi rasta kompanije zahtevaju dodatnih 1.600 radnika tehničke struke za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa do 2016. godine, zbog čega je intenziviranje saradnje sa Univerzitetom u Leobenu važan korak za zapošljavanje diplomaca s potrebnom kvalifikacijom.

Najavljeno je da će nove master studije na Naftnoj akademiji biti predstavljene u jesen iduće godine i da će obuhvatiti menadžerske veštine, osnove ekonomije i komunikacija, kao i nastavu iz oblasti zdravstva, bezbednosti i odgovornog odnosa prema društvu i životnoj sredini.

OMV je naveo da planira da ponudi studentima master studija priliku da rade u inostranstvu, kao i razmene programa s drugim partnerskim univerzitetima, što treba da dovede do dvostrukog povećanja broja diplomiranih studenata.

Univerzitet u Leobenu osnovan je 1840. godine i na njemu se izučavaju rudarstvo i metalurgija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: