Porasla tražnja nekretnina u SAD

Prodaja nekretnina u staroj gradnji u SAD je u avgustu porasla za 1,7 odsto u odnosu na juli, dostižući najviši nivou u poslednjih šest i po godina.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 22.09.2013.

15:44

Default images

Povećana potražnja nekretnina u staroj gradnji u SAD iznenadila je i analitičare koji su predviđali da će u avgustu biti 5,3 miliona prodatih stambenih jedinaca a koja je, međutim, dostigla 5,48 miliona, saopštila je Nacionalna asocijacija američkih agencija za nekretnine (NAR).

Povećana potražnja nekretnina u staroj gradnji u SAD iznenadila je i analitičare koji su predviđali da će u avgustu biti 5,3 miliona prodatih stambenih jedinaca a koja je, međutim, dostigla 5,48 miliona. Ovo je rekordna prodaja tog tipa nekretnina u SAD još od februara 2007, preneo je AFP.

Broj prodatih nekretnina u staroj gradnji u SAD na godišnjem nivou je takođe porastao 26. mesec za redom i to za 13,2 odsto u odnosu na avgust 2012.

Analitičari NAR-a smatraju da je rast prodaje nekretnina samo privremenog karaktera zbog povećanja kamata na cene nekretnina.

Prosečna cena nekretnine u staroj gradnji u avgustu iznosila je 212.000 dolara, više za 14,7 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana, što je najveće poskupljene još od oktobra 2007, koje se međutim, nastavlja 18. meseci za redom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: