"Otpremnina" od 25 miliona dolara

Sada već bivši izvršni direktor Nokije Stiven Elop dobiće "otpremninu" od čak 25 miliona dolara, kada se završi prodaja finske kompanije Majkrosoftu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 20.09.2013.

13:10

Default images

Elop će prema dogovoru dve kompanije prepustiti mesto na čelu proizvođača mobilnih telefona, ali samo da bi preuzeo funkciju u Majkrosoftu, za koji je i radio do 2010.

Njemu će pripasti 18 mesečnih plata i pripadajući bonusi, što ukupno dostiže vrtoglavih 25 miliona. Sumu neće u celini isplatiti Majkrosoft (70%), što je već razbesnelo mnoge u Finskoj.

"Ne mogu da pronađem razumevanje za ovakve bonuse", rekao je minsitar finansija Finske Jan Vapavuori.

Elop je napustio Majkrosoft u septembru 2010. godine i preuzeo čelo posrnulog "mobilnog giganta", a sada se vraća u Redmond nakon dogovora o kupovini Nokije za 7,2 milijardi dolara.

Posao bi trebalo da bude završen početkom 2014. godine, kada će 32.000 zaposlenih u Nokiji postati radnici Majkrosofta.

Deoničari Nokije će "overiti" prodaju glasanjem 19. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: