EU traži 180 mil. evra od farmera

Više od polovine zemalja Evropske unije, uključujući Britaniju i Poljsku, moraće da vrate milione evra pomoći za poljoprivrednike jer nisu poštovale propise.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.08.2013.

13:22

Default images

Evropska komisija je navela da 15 zemalja duguje ukupno 180 miliona evra zbog raznih prekršaja, koji se uglavnom odnose na odsustvo veze između isplaćene pomoći i stvarnih poljoprivrednih gazdinstava, prenosi agencija Frans pres.

Od ukupne sume samo Britanija treba da vrati oko 40,4 miliona evra, kao i dodatnih 18,6 miliona zbog nepravilnosti u raspodeli sredstava, navodi Komisija. Poljska mora da vrati 39,2 miliona evra, a Danska 11,5 miliona.

Komisija napominje da je neophodno osigurati da 28 zemalja EU ispravno koristi sredstva koja su im dodeljena u okviru Zajedničke poljoprivredne politike, na koju odlazi trećina ukupnih rashoda Unije.

Zemlje koje treba da vrate sredstva su Belgija, Danska, Nemačka, Irska, Grčka, Španija, Francuska, Italija, Letonija, Luksemburg, Mađarska, Poljska, Slovenija, Finska i Britanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: